Profile

Join date: Sep 20, 2022

About

Hur man tar bort gammal kökskran som fastnat i mitten


Oavsett om kranen har fastnat i mitten, eller om du bara vill byta ut den, finns det ett antal DIY-lösningar tillgängliga för dig. Vissa av dessa innebär att du använder en stålborste för att skrubba bort rost från ventilen, medan andra helt enkelt kräver att du tar isär kranen helt. Börja med att ta bort locket Nivito Sverige. Du kan sedan applicera penetrerande olja på ventilen med ett smalt munstycke. Låt det sitta i flera minuter. När oljan har torkat, ta en torr trasa och håll den på kranens handtag. En hammare hjälper dig att bända bort handtaget från ventilen.


Använd en tvättställsnyckel


Om du inte kan ta bort muttern för hand kan du också använda en tvättställsnyckel eller tång för att lossa muttern. Om du inte kan göra detta kan du använda penetrerande olja och prova att borra på muttern med en skruvmejsel. Efter några ögonblick ska muttern lossna och du kan nu ta bort kranen.


Stäng av vattentillförseln


Om kranen har en flödesbegränsare, stäng av vattentillförseln innan du tar bort ventilen. Du kan också använda vit vinäger för att behandla handtagets oxidation. Om din kran fortfarande har fastnat, använd en spackel för att skrapa bort gammal tätning från diskbänkens yta. Du kan också använda en skruvmejsel för att bända loss kontaktknappen under handtaget.


Börja bända av luftaren


Innan du börjar bända av luftaren, se till att torka händerna så att du kan få ett bra grepp om den. Kom också ihåg att luftaren består av små delar. Du vill inte tappa en av dem i avloppet, eftersom det kommer att göra det svårare att rengöra.

Yurisa Marlena

More actions